pondělí 5. dubna 2021

FOOD INSPO #1 | cuketový perník, ideální ke kávě!

Na perník jsem měla už chvíli chuť. Ale klasický nezdravý se mi dělat nechtěl. Jelikož jsem doma měla cuketu navíc, hned bylo jasno. Cuketový perník!

Vím, že poslední dobou jsou cuketové recepty cool, já jsem ho ale objevila u mojí babičky. A doufala jsem, že bude alespoň z poloviny tak dobrý, jak ho mívá ona.


Budeme potřebovat:

- jeden hrnek rýžové mouky (pokud nemáte, dejte klasickou hladkou)
- jeden a půl hrnku hrubé mouky
- dva hrnky nastrouhané cukety (cca tři cukety)
- jeden hrnek cukru
- dvě vajíčka
- kypřicí prášek do perníku
- perníkové koření
- lžička skořice
- lžíce kakaa
- půl hrnku oleje
- půl hrnku mléka


Všechny ingredience smícháme a vylijeme na plech (já dělala v pekáčku). Pekla jsem podle svojí trouby cca 30 minut na 160 stupňů, podle špejle, dokud nebyla suchá.


Navrch jsem dala domácí zavařené borůvky. Pekla jsem jej vlastně hlavně proto, abych měla něco ke kávě. A je to skvělá kombinace!

8 komentářů:

  1. To vypadá dobře :) Babička dělává takovou nějakou kakaovou buchtu z cukety, je super, jak je vláčná, ať žije cuketa!

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy jsem nezkoušela zdravé verze dezertů, kdy se přidá nějaká zelenina (teda když nepočítám mrkvový dort, ten je zeleninový už ze své podstaty :)) ale určitě je to výzva, něco takového zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo vypadá hezky ani to nejde moc poznat, že je cuketový, ale já cuketu vůbec nejím, tak se docela bojím, jestli by mi chutnal ty jo :D :) ale třeba se někdy odhodlám to zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá úžasně a určitě bude i super vláčný, recept určitě vyzkouším! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tenhle druh perníku jsem ještě nepekla :)
    Nikdy by mě nenapadlo dávat do perníku cuketu :D Cuketu dělám třeba plněnou a zapékanou v troubě. ale toto mi je zajímavá novinka :)

    OdpovědětVymazat
  6. Až na tu rýžovou mouku, bych ho asi taky dala :) Jinak vypadá parádně, líp než můj, který jsem zkoušela nedávno :D (nebyl teda z cukety).

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. To by mi určitě chutnalo. Cuketu mám ráda a perník taky!! ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem cuketě na chuť ještě nepřišla, ale možná v buchtě bych ji snesla :) Recept vypadá fajn a nenáročné :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář🤍